ekspert-vvazhaye-scho-uryadu-dovedetsya-vvoditi-viyalovi-vidklyuchennya-v-ukrayini

Експерт вважає, що уряду доведеться вводити віялові відключення в Україні

 • 15164 переглядiв

З обмеженнями у вигляді вілових відключень резервів вугілля вистачить на два місяці, вважає експерт

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Для завершення опалювального сезону з наявними запасами вугілля Україні доведеться застосовувати віялові відключення, однак, у випадку їх введення, вони будуть діяти короткочасно - в пікові години з 19:00 по 22:00. Таку думку у коментарі УНН висловив експерт з енергетичних питань Сергій Дяченко.

"Ми вже фактично входимо в весну, тому буде падати потреба в електроенергії, якщо і будуть відключення, це буде здійснюватися в пікові години, будуть певні обмеження… Якщо не відновиться постачання антрациту, резервів вистачить на два місяці з обмеженнями. Будемо сподіватися, якщо будуть обмеження споживання, то в невеликих обсягах. Очевидно, що будуть графіки. Я не думаю, що це буде довгостроково, це буде на 30-40 хвилин… Час пік – це з 19:00 по 22:00", - зазначив експерт.

Крім того, С.Дяченко наголосив, що великих обсягів відключень вже не буде через потепління, навіть якщо постачання антрациту не відновлять.

"Навіть якщо не буде відновлено постачання антрациту, відключення не будуть суттєвими, оскільки скоро буде дуже тепла погода, за прогнозами, морозів вже не буде. Тобто не буде вже такого великого дефіциту, як прогнозувалося, і не буде, відповідно, великих обсягів відключень", - сказав С.Дяченко.

Також експерт зазначив, що для того, щоб завершити опалювальний сезон із тими запасами, що є, віялові відключення є необхідними.

"Те, що уряд запланував, щоб завершити опалювальний сезон з тими запасами, що є, то це доведеться з обмеженнями робити. Якщо не обмежувати, то на місяць вистачить. Якщо обмежувати – на два. Тоді ми зможемо, навіть не маючи додаткових надходжень антрациту, завершити зиму", - додав експерт.

Нагадаємо, Міненерговугілля затвердило баланс електроенергії на березень з урахуванням надзвичайних заходів.

Як повідомляв УНН, в Україні, через блокаду на Донбасі Кабінетом міністрів України з 17 лютого введені надзвичайні заходи в енергетиці.

Українські Національні Новини

Економіка