eksperti-doslidili-ukrayinske-moloko-na-vmist-antibiotikiv

Експерти дослідили українське молоко на вміст антибіотиків

 • 11899 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Фахівці Центру експертиз "ТЕСТ" провели дослідження 7 зразків пастеризованого молока вітчизняного виробництва, передає УНН з посиланням на дослідження "ТЕСТ".

Так, для тестування були відібрані такі марки молока: “Біла лінія”, “Простоквашино”, “Ферма”, “Яготинське”, “Хуторок”, “Кожен день”, “Волошкове поле”. Фахівці перевірили молоко на якість та безпечність.

Також спеціалісти провели дегустацію продукції і вивчили маркування та упаковку.

Повідомляється, що лабораторне дослідження молока проводилося за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками.

Зокрема, за фізико-хімічними показниками до жодного з 7 зразків зауважень не було.

“У всьому протестованому молоці жирність відповідала значенням, вказаним на етикетці (2,5 або 2,6%). При цьому весь жир був молочним, без будь-яких рослинних домішок”, — йдеться у повідомленні.

Щодо мікробіологічних показників, то тільки в одному зразку молока (“Кожен день”) було зафіксовано порушення за показниками “МАФАМ” і “кишкова паличка”. Це свідчить про недостатньо належний санітарний стан при виробництві продукту, а також про неправильні умови зберігання, розповіли дослідники.

Також зазначається, що до інформаційного оформлення молока зауважень не було. Проте оцінки “задовільно” отримали три зразки молока — “Волошкове поле”, “Хуторок” і “Кожен день” за м’яку, не зовсім зручну упаковку.

При цьому у жодному із 7 зразків не було виявлено вмісту антибіотиків, додали у Центрі експертиз “ТЕСТ”.

Нагадаємо, раніше в іноземному виданні The Independent вийшов матеріал про українське молоко. Автори публікацію стверджують, що в нашому молоці вп’ятеро вищий рівень радіації.

Також нагадаємо, за словами нардепа С.Тригубенка, молочна продукція частіше за інші продукти стає предметом фальсифікації. Переважно йдеться про вершкове масло, яке замінюють спредом.

Українські Національні Новини

Економіка