eksperti-ochikuyut-problemi-iz-robotoyu-dvk-u-pyati-oblastyakh-i-kiyevi

Експерти очікують проблеми із роботою ДВК у п'яти областях і Києві

 • 7518 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Експерти сумніваються у нормальній роботі дільничних виборчих комісій у Черкаській, Луганській, Херсонській, Одеській і Закарпатській областях і в Києві, склад яких формувався із великими проблемами. Про це повідомила координатор Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Ми склали певний рейтинг регіонів, які, можливо, будуть проблемні з огляду на те, що кандидати не заповнили квоти в повній мірі, і ОВК добирали членів із власних резервів, щоб працювати у виборчих комісіях, але ми не знаємо, чи прийдуть вони у день голосування виконувати свої обов'язки… Занепокоєння має певні підстави, і ми не впевнені, що всі члени комісій будуть вмотивовані працювати, якщо вони не отримають інформації, що ухиляння від їхньої роботи може призвести до серйозної відповідальності", - зазначила Айвазовська.

За її словами, серед проблемних округів – Черкаська область, де ОВК доформовувала 38% членів комісії, Луганська область – 37%, Херсонська – 35%, Одеська – 34%, Закарпатська – 32% і місто Київ – 29%. Останні комісії були сформовані 17 квітня, хоча за законом цей процес має завершуватись до 15 квітня.

При цьому вона додала, що ОВК додатково рекрутувала 60 тис. осіб. Усього ж у день голосування будуть задіяні близько 400 тисяч членів комісії.

Також представник ОПОРИ уточнила, що неявка членів комісії на дільницю в день голосування карається, в тому числі, до 3 років ув’язнення.

Раніше ЦВК заявила про нестачу членів комісій у низці областей.

Нагадаємо, в Україні виділили гроші на фінансування окружних виборчих комісій.

Українські Національні Новини

Політика