eksperti-prognozuyut-zmenshennya-kilkosti-smart-kvartir-na-rinku-zhitla

Експерти прогнозують зменшення кількості смарт-квартир на ринку житла

 • 10588 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Експерти вважають, що в 2019 році збережеться підвищений попит на однокімнатні квартири. Також імовірна тенденція зниження кількості смарт-квартир у споруджуваних ЖК. Про це йдеться статті видання Особистий рахунок, повідомляє УНН.

Зниження кількості смарт-квартир пов'язано з тим, що таке житло для багатьох знижує привабливість всього проекту.
Попит матимуть повноцінні однокімнатні квартири площею 36-40 кв. м з просторою кухнею і окремою спальнею. Популярність двокімнатних (55-60 кв. м) і трикімнатних (до 85 кв. м) збережеться на колишньому рівні - по 20-25% в структурі продажів.

Нагадаємо, УНН вже повідомляв, що українці віддають перевагу повноцінним однокімнатним квартирам, розглядаючи смарт-квартири лише як тимчасовий варіант житла в зв'язку з дешевизною таких квартир.

На думку директора Департаменту з продажу та маркетингу холдингової компанії "Київміськбуд" Тетяни Маркової, альтернативою все ще популярним на ринку "смарт-квартир" може і повинна стати доступна іпотека.

"Київміськбуд" не пропонує інвесторам квартири площею 18 кв.м. Найменші квартири, що пропонує компанія, це 30-метрові квартири-студії. Як пояснила Маркова, дуже маленька площа квартир суперечить санітарним нормам. Хоча експерт розуміє причини популярності таких квартир, які для багатьох стали вирішенням житлового питання. Саме тому Маркова підкреслила, що запуск повноцінного іпотечного кредитування може стати не просто рішенням житлового питання, а й можливістю придбати повноцінну квартиру. В даний момент "Київміськбуд" співпрацює з трьома банками і пропонує різні умови кредитування.

Нагадаємо, що експерти вважають, що оптимальною площею для однокімнатної квартири для комфортного проживання є площа не менше 35 квадратних метрів, а двокімнатної - близько 60 кв. м.

Українські Національні Новини

Економіка