eksperti-vooz-vidvidali-mokriy-rinok-v-kitayskomu-ukhani

Експерти ВООЗ відвідали "мокрий ринок" в китайському Ухані

 • 15235 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Команда Всесвітньої організації охорони здоров'я, яка досліджує походження COVID-19 в Китаї, в неділю відвідала продовольчий ринок в місті Ухань, де спочатку був виявлений вірус, повідомляє УНН з посиланням на DW.

Деталі

Міжнародна команда з 10 осіб у неділю в супроводі великої кількості китайських офіційних осіб оглянула секції центру морепродуктів "Байшачжоу" - одного з найбільших "мокрих ринків" в Ухані.

Повідомляється, що доступ громадськості на ринок на сьогодні обмежений.

Так, 31 грудня 2019 року на ринку було зареєстровано чотири випадки "загадкової пневмонії", яка пізніше була ідентифікована як новий коронавірус. До кінця січня Ухань був заблокований на 76 днів, щоб стримати поширення COVID-19.

Міжнародні експерти в області охорони здоров'я вважають, що ринок як і раніше грає роль у відстеженні походження вірусу. Однак один візит вчених навряд чи підтвердить походження вірусу.

Довідка

"Мокрими ринками" називають великі торгові точки, де продають живих тварин, в тому числі диких, яких відразу ж вбивають для вживання в їжу.

Місія ВООЗ в Китаї

Фахівці ВООЗ прибули в китайський Ухань 14 січня, однак два тижні провели в обов'язковому карантині. У цей час вони спілкувалися з китайськими офіційними особами за допомогою відеозв'язку. Міжнародна команда в цілому повинна провести в Ухані близько місяця.

Раніше в ВООЗ неодноразово заявляли, що пошуки джерела першого зараження коронавірусом потрібно починати з китайського міста Ухань. Влітку минулого року КНР відвідали два експерта з метою підготовки основної місії. Результатом цієї поїздки стала вироблення фахівцями ВООЗ та Китаю документа "про дослідження і програмою діяльності міжнародної групи під керівництвом ВООЗ".

Українські Національні Новини

Новини Світу