ekspertiv-yes-zbirayutsya-zaluchiti-do-rozrobki-strategiyi-regionalnogo-rozvitku

Експертів ЄС збираються залучити до розробки стратегії регіонального розвитку

 • 11378 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. У Міністерстві розвитку громад та територій України домовилися з представництвом ЄС в Україні про залучення експертів до розробки Державної стратегії регіонального розвитку до 2027 року. Про це за підсумками зустрічі очільника Мінрегіону Олексія Чернишова та керівника програм співробітництва представництва ЄС в Україні Штефана Шльойнінга повідомили у пресслужбі міністерства, передає УНН.

"На зустрічі обговорювалось питання розширення співпраці Мінрегіону з програмою "U-LEAD з Європою" на період 2020-2024 рр. у сфері регіонального розвитку. Зокрема, було домовлено про залучення експертів до розробки Державної стратегії регіонального розвитку до 2027 року та незалежної оцінки результатів попередньої стратегії", - повідомили у Мінрегіоні.

Зазначається також, що учасники зустрічі обговорили питання координації донорської допомоги.

"Ми продовжуємо співпрацю з ЄС щодо реалізації головних реформ країни – децентралізації та регіонального розвитку. Практична підтримка від наших європейських партнерів важлива для впровадження реформ у сферах політики міністерства. Тож питання ефективного використання донорської допомоги для максимально ефективного досягнення результатів наразі є пріоритетним", – зазначив Чернишов.

Як повідомляв УНН, Україна хоче відновити механізм міжміністерських експертних консультацій з Німеччиною.

Українські Національні Новини

Політика