eksport-brazilskoyi-svinini-do-kitayu-zris-na-25

Експорт бразильської свинини до Китаю зріс на 25%

 • 9227 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. У І половині 2019 року Бразилія відвантажила до Китаю 346,6 тис. тонн свинини на загальну суму 699,7 млн ​​доларів. Це на 24,5% більше, аніж торік, передає УНН із посиланням на euromeatnews.com

Уточнюється, що Китай збільшив імпорт бразильської свинини через ситуацію з АЧС усередині країни та торговельну війну зі США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Radobank назвав наслідки поширення АЧС у світі

Прогнозується, що у ІІ половині 2019 року попит на імпортну свинину у Китаї буде зростати.

Як повідомляв УНН, вірус африканської чуми свиней вперше був зафіксований у Китаї в минулому році. Експерти кажуть про глобальну загрозу, оскільки саме в Китаї зосереджено близько половини світового поголів'я свиней. Країна виробляє 50% всієї свинини у світі і є головним її споживачем.

В Україні ж АЧС також не вщухає вже більше 6 років. За словами Сергія Тригубенка, боротися з вірусом нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і брак компетентних кадрів.

Ба більше, в Україні фермери масово приховують АЧС, впевнений експерт Микола Бабенко. Причина тому - колосальні матеріальні збитки, які держава не в змозі компенсувати свинарям.

Українські Національні Новини

Новини Світу