eksposadovtsi-sluzhbi-zovnishnoyi-rozvidki-pidozryuyutsya-v-naneseni-zbitkiv-derzhavi-na-ponad-2-mln-grn

Експосадовці Служби зовнішньої розвідки підозрюються в нанесенні збитків державі на понад 2 млн грн

 • 15876 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Колишні посадовці Служби зовнішньої розвідки України підозрюються у зловживанні службовим становищем, що завдало збитків державі в сумі 2,2 млн грн. Про це УНН повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"25 лютого 2020 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру колишньому заступнику голови Служби зовнішньої розвідки України (СЗРУ - ред.), колишньому посадовцю СЗРУ та виконувачу обов’язків директора державного підприємства", - йдеться в повідомлені.

Слідством встановлено, що у серпні - грудні 2014 року службовці Служби розвідки, зловживаючи своїм службовим становищем, організували державну закупівлю обладнання.

В результаті СЗРУ уклала з одним із державних підприємств договір із постачання обладнання та, всупереч нормативним документам, за ще не отримане обладнання СЗРУ внесла повну передплату.

Проте з'ясувалося, що підприємство умови договору не виконало - обладнання не поставило та фактично і не могло поставити. А отримані кошти керівник держпідприємства легалізував, перерахувавши на рахунки компаній з ознаками фіктивності.

Як наслідок, інтересам держави в особі СЗРУ завдано 2,2 млн грн збитків, що встановлено економічною експертизою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будівництво казарм: інженера обвинувачують у завданні збитків державі на 4,7 млн грн

Дії колишніх службовців Служби розвідки кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Виконувачу обов’язків директора державного підприємства інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 209 (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом), ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, на Харківщині судитимуть трьох осіб за нанесення збитків державі на 9 млн грн. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП