eksprezident-uyefa-platini-ne-zmig-oskarzhiti-zvinuvachennya-u-koruptsiyi-v-yespl

Експрезидент УЄФА Платіні не зміг оскаржити звинувачення у корупції в ЄСПЛ

 • 12950 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Відсторонений за звинуваченням у корупції експрезидент УЄФА Мішель Платіні не зміг оскаржити своє покарання у Європейському суді з прав людини. Про це йдеться в "Огляді практик Європейського суду з прав людини", виданому Національною спілкою адвокатів України, передає УНН.

Уточнюється, що свого часу проти Платіні було розпочате дисциплінарне провадження стосовно виплати йому "надбавки" до заробітної плати у розмірі 2 мільйонів швейцарських франків.

"Санкція FIFA складалася з: відсторонення від будь-якої професійної діяльності з футболу протягом шести років плюс штраф", - нагадують юристи.

Спочатку Платіні оскаржив це рішення до Спортивного арбітражного суду (САС), який скоротив строк відсторонення з шести років до чотирьох і зменшив розмір штрафу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіса підозрюють у розтраті 2 млн євро "платежів солідарності" УЄФА.

Рішення САС підтримав Федеральний суд Швейцарії. Далі Платіні подав скаргу у ЄСПЛ, вказуючи, що подібні санкції проти нього протирічать його праву та свободі здійснювати професійну діяльність. Втім, ЄСПЛ відхилив скаргу Платіні як необґрунтовану.

Нагадаємо, що одним із заступників Мішеля Платіні був чинний нардеп та колишній функціонер Григорій Суркіс.

Також нагадаємо, правоохоронці поновили кримінальне провадження за розтрату грошей УЄФА на скандальному будівництві Суркіса в Гореничах. Підозрюють привласнення колишнім керівництвом ФФУ (Суркісом) близько 12 млн грн, виділених Україні від УЄФА.

Українські Національні Новини

Політика