eksprezidenta-pivdennoyi-koreyi-pak-vipustili-iz-vyaznitsi-pislya-5-rokiv-uvyaznennya

Експрезидента Південної Кореї Пак випустили із в'язниці після 5 років ув'язнення

 • 16322 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Колишнього президента Південної Кореї Пак Кин Хе було звільнено з в'язниці у п'ятницю майже через п'ять років після того, як її визнали винною у корупції. Про це інформує УНН з посиланням на агенство Yonhap.

Деталі

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін минулого тижня помилував Пак, пославшись на погіршення її здоров'я та висловивши надію "подолати сумну минулу історію та сприяти національній єдності".

Представники міністерства юстиції передали Пак до лікарні, де вона була протягом місяця, повідомило інформаційне агентство Yonhap, додавши, що вона залишалася там у п'ятницю.

Її адвокат сказав, що Пак, дочка колишнього військового правителя, вибачилася за те, що викликала занепокоєння у громадськості, і подякувала Муну за "жорстке рішення".

За повідомленням Yonhap, близько 200 людей провели у центрі Сеула акцію протесту проти її звільнення.

Додамо

69-річна Пак була першим демократично обраним лідером країни, якого було повалено з посади, коли Конституційний суд підтримав голосування в парламенті у 2017 році, щоб оголосити їй імпічмент через скандал, який також призвів до ув'язнення керівників двох конгломератів, Samsung та Lotte.

У січні верховний суд Південної Кореї залишив у силі вирок до 20 років тюремного ув'язнення, винесений після того, як Пак була визнана винною у змові з другом, який також перебуває у в'язниці, з метою отримання від компаній десятків мільярдів, переважно для фінансування сім'ї її друга та інших осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу