eksspivrobitnik-mi-6-pidgotuvav-nove-dosye-na-trampa-yomu-pripisuyut-seks-skandal-i-spivpratsyu-z-rosiyskimi-spetssluzhbami

Ексспівробітник MI-6 підготував нове досьє на Трампа: йому приписують секс-скандал і співпрацю з російськими спецслужбами

 • 18762 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Колишній співробітник секретної розвідувальної служби Великої Британії MI-6 Крістофер Стіл підготував друге досьє на експрезидента США Дональда Трампа для Федерального бюро розслідувань. Про це пише УНН з посиланням на Business Insider.

Деталі

За інформацією відомства, досьє містить інформацію, яка не була перевірена, і не є достовірною. Як стверджується, Крістофер Стіл передав ФБР дані, в яких вказувалося на зв'язок керівника передвиборного штабу експрезидента США Пола Манафорта з російськими спецслужбами, які, шляхом втручання допомогли Трампу перемогти на виборах.

Крім того, в "досьє" міститься інформація про те, що у Росії нібито був компромат на президента США, а саме - секс-відео, зроблене в одному з московських готелів в 2013 році, де Трамп був в компанії повії.

Збирати компромат на Дональда Трампа почали в 2015 році на прохання членів Республіканської партії. Спочатку цим займалася компанія Fusion GPS, потім до роботи над першим досьє підключився Крістофер Стіл. Після цього республіканці припинили фінансувати збір інформації.

У ФБР і Міністерстві юстиції США заявили, що справжність матеріалів в досьє на Трампа сумнівна і нічим не підтверджена.

Контекст

Раніше адміністрація президента США Джо Байдена оприлюднила правила нанесення ударів за кордоном поза зонами бойових дій, які були таємно видані попереднім главою держави Дональдом Трампом.

Українські Національні Новини

Політика