ekstremisti-vzyali-na-sebe-vidpovidalnist-za-vibukh-u-budivli-telekanalu-v-afinakh

Екстремісти взяли на себе відповідальність за вибухи у будівлі телеканалу в Афінах

 • 9432 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Грецьке екстремістське угруповання "Група народних борців" взяла у вівторок ввечері на себе відповідальність за вибух потужної бомби в грудні минулого року у будівлі телеканалу Skai і редакції газети Kathimerini в південному передмісті Афін. Про вибух колективи цих ЗМІ були попереджені заздалегідь, ніхто тоді не постраждав. Про це повідомляє УНН із посиланням на інформаційний портал News Bomb.

Як повідомив портал, "Група народних борців" взяла відповідальність за теракт, розмістивши прокламацію на сайті анархістських організацій.

В прокламації зокрема, стверджується, що напад не був атакою на свободу слова, оскільки дані ЗМІ обслуговують лише "політичні та економічні інтереси" підприємців і судновласників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заарештовано ймовірного замовника нападу на редакцію Charlie Hebdo

Нагадаємо, вибуховий пристрій спрацював 17 грудня в 2:35 за місцевим часом (2:35 за київським часом) після двох дзвінків з повідомленням про закладену бомбу. Потужним вибухом будівлі було завдано серйозної шкоди - вибиті вікна з першого по шостий поверх, пошкоджено стіну, в приміщеннях столи засипані осколками скла. У кількох місцях обвалився навісну стелю. Співробітників телеканалу і газети завчасно евакуювали з будівлі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП