ekzit-poli-konservatori-ne-nabirayut-bilshosti-na-viborakh-u-britaniyi

Екзит-поли: консерватори не набирають більшості на виборах у Британії

 • 10811 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Перемогу на позачергових парламенських виборах у Великій Британії здобувають консерватори, проте вони втрачають абсолютну більшість. Про це свідчать дані екзит-полів, передає УНН з посиланням на ВВС Україна.

За екзит-полами, проведеними спільно BBC, ITV та Sky, торі отримають в Палаті громад 316 місць - на 15 менше, ніж в попередньому складі парламенту. Лейбористи отримають 265 місць - на 33 мандатів більше, а ліберальні демократи - 13 місць.

Для того, щоб забезпечити собі абсолютну більшість у нижній палаті, партія має отримати 326 місць.

Про проведення позачергових виборів до нижньої палати парламенту в квітні оголосила прем'єр-міністр Тереза Мей. Вона пояснила своє рішення прагненням до стабільності в ситуації, коли країна почала переговори про вихід з ЄС.

Головними претендентами на 650 місць в Палаті громад виступали представники консерваторів, лейбористів, ліберал-демократів, Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP) і Шотландської національної партії. Також у виборах брали участь Зелені, валлійська "Партія Уельсу" та чотири північно-ірландських партії.

Нагадаємо, Терезу Мей переобрали в британський парламент.

Українські Національні Новини

Новини Світу