ekzitpoli-pokazali-protilezhni-rezultati-na-mistsevikh-viborakh-u-gruziyi

Екзитполи показали протилежні результати на місцевих виборах у Грузії

 • 29248 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. У суботу, 30 жовтня, в Грузії відбувся другий тур муніципальних виборів, у тому числі в Тбілісі та інших великих містах. Екзитполи, проведені на замовлення двох телеканалів – Imedi та Mtavari Arkhi, показали протилежні результати, передає УНН.

Результати екзитполів

Згідно з екзитполом Imedi, чинний мер Тбілісі Каха Каладзе перемагає, набираючи понад 57 відсотків голосів. Кандидати від правлячої партії "Грузинська мрія – Демократична Грузія", за даними каналу, також перемагають на виборах мерів Кутаїсі, Батумі та Руставі. Водночас, Mtavari Arkhi віддає перемогу в Тбілісі кандидату від опозиційної партії "Єдиний національний рух" (ЄНР) Ніке Мелії з 51 відсотком голосів. Згідно з цим екзитполом, опозиційні кандидати перемагають і в Кутаїсі, Батумі, Руставі, а також у Зугдіді.

Явка – майже 50 відсотків виборців

ЦВК Грузії повідомила, що активність виборців у другому турі виборів склала 49,9 відсотка. Офіційні результати виборів будуть оприлюднені до ранку 31 жовтня.

Перший тур місцевих виборів у Грузії відбувся 2 жовтня. Тоді 47 відсотків набрала правляча "Грузинська мрія", на другому місці закріпився ЄНР, заснований експрезидентом Міхеілом Саакашвілі, який перебуває у в'язниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Він блідий, виснажений і схуд на 14 кілограмів: Денісова закликала світову спільноту засудити дії влади Грузії щодо Саакашвілі

Опозиція розраховує, що якщо влада все ж таки програє, то будуть призначені дострокові парламентські вибори. Незалежні спостерігачі під час першого туру місцевих виборів вказали на відсутність рівних умов для партії влади та опозиції.

Українські Національні Новини

Новини Світу