elektrosamokatam-u-kiyevi-obmezhili-shvidkist

Електросамокатам у Києві обмежили швидкість

 • 21524 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Усі оператори прокату електросамокатів у столиці знизили максимальну швидкість до 20 км/год. Це передбачено підписаним нещодавно меморандумом з київською владою, повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов у Telegram-каналі, передає УНН.

Цитата:

"Усі оператори прокату електросамокатів Києва забезпечили програмне зниження максимальної швидкості до 20 км/год. Це – одна із головних вимог меморандуму", - зазначив Усов.

Деталі

Представник столичної влади також додав, що чотири оператори електросамокатів у Києві вже ввели зони обмеження швидкості до 14 км/год та зони повної заборони руху. "Решта мусять підтягнутися дуже скоро", - додав він.

Також оператори, зі слів Усова, вже частково промаркували самокати номерами.

"І найважливіше: нам почали надходити великі дані щодо інтенсивності руху прокатних самокатів на вулицях та найпопулярніших місцях для старту-фінішу. Завдяки ним ми багато що будемо розуміти", - розповів заступник голови КМДА.

За словами Усова, на повну імплементацію пунктів меморандуму операторам дали приблизно місяць – технологічне виконання деяких потребує часу чи навіть зміни бізнес-моделі.

Також він запропонував киянам повідомляти про перевищення швидкості прокатним самокатом. "Будемо вживати заходів", - зазначив чиновник.

Що було раніше

Після появи великої кількості електросамокатів з черговим локдауном у столиці, 24 червня КМДА підписала меморандум про співпрацю з операторами послуг прокату електросамокатів Києва, який зокрема передбачає зменшення максимальної швидкості.

Українські Національні Новини

Київ