elementi-rosiyskoyi-propagandi-rodichi-azovtsiv-sprostuvali-zayavi-pro-vivezennya-zakhisnikiv-do-chechni

Елементи росiйської пропаганди: родичі “азовців” спростували заяви про вивезення захисників до Чечні

 • 149382 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Сестра майора Богдана Кротевича, начальника штабу, першого заступника командира полку "Азов" Сандра Кротевич спростувала інформацію про те, що захисників Маріуполя вивезли на територію Чечні. Про це вона заявила, відповідаючи на запитання журналістів під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

“Стосовно того, кого та куди вивезли – це елементи російської пропаганди. Про такі випадки нам невідомо, нам ніхто не повідомляв. Наскільки нам відомо – нікого та нікуди не вивозили. Бійці знаходяться там, куди їх вивезли з “Азовсталі”, станом на 20 травня”, – заявила Кротевич.

Деталі

Вона також зазначила, що зв’язку з братом не було, коли “азовців” вивозили з “Азовсталі”. Кротевич додала, що за її інформацією, інші родичі бійців теж не мали зв’язку.

Доповнення

Українська влада не коментувала вивезення захисників Маріуполя на територію, підконтрольну росії. ЗМІ почали поширювати інформацію, що українських бійців вивезли на територію рф. Серед регіонів називали місто Таганрог та Ростов-на Дону.

Евакуація захисників Маріуполя з "Азовсталі" почалася 16 травня. З території заводу вивезли усіх цивільних та більшість військових.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що українських військових з ”Азовсталі” мають обміняти.

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що "азовців" через гуманітарний коридор доправили до окупованої Оленівки на Донеччині. За його словами, їхнім звільненням займаються люди, які брали на себе такі гарантії.

Українські Національні Новини

Суспільство