elladska-pravoslavna-tserkva-praktichno-viznaye-avtokefaliyu-ptsu-epifaniy

Елладська православна церква практично визнає автокефалію ПЦУ - Епіфаній

 • 13151 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Елладська (Грецька) православна церква практично визнає автокефалію Православної церкви України. Про це після завершення в столиці хресної ходи з нагоди 1031-річчя Хрещення Руси-Україні сказав Блаженніший Митрополит Епіфаній, передає кореспондент УНН.

"Ми працюємо над тим, щоб нашу Українську православну церкву, автокефалію, визнали інші помісні православні церкви. І сьогодні вже брали участь у Божественній літургії представники Елладської православної церкви, а також Архієрей, позавчора і вчора також спів служив з представниками Елладської церкви у Фессалоніках, що засвідчує, що де-факто практично Елладська церква визнає автокефалію нашої УПЦ. Також на останньому засіданні священного Синоду ми прийняли рішення про відкриття румуномовних, які бажають, щоб в їх парафіях звучала богослужбова румунська мова", - сказав митрополит.

Він зазначив, що Українська православна Церква робить багато, щоб поступово церква за церквою визнала автокефальний статус ПЦУ, водночас, з його слів, "цей процес буде тривалим".

Нагадаємо, у неділю, 28 липня 2019 року, вся повнота Православної Церкви України відзначатиме 1031-шу річницю хрещення Руси-України.

Українські Національні Новини

Політика