embargo-oon-na-postachannya-zbroyi-v-tsar-prodovzheno-na-rik-kitay-utrimavsya-vid-golosuvannya

Ембарго ООН на постачання зброї в ЦАР продовжено на рік, Китай утримався від голосування

 • 12293 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй в четвер продовжила ембарго на поставки зброї Центральноафриканській Республіці (ЦАР) і режим цільових санкцій ще на рік, однак Китай утримався при голосуванні, оскільки вважає, що заходи повинні бути скасовані. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Рада Безпеки, що складається з 15 членів, ввела ембарго на поставки зброї в ЦАР в грудні 2013 року, коли в основному мусульманські повстанці з Селак скинули тодішнього президента Франсуа Бозізе, що викликало репресалії з боку переважно християнських ополченців. Режим адресних санкцій був узгоджений в 2014 році, коли в країні також були розміщені миротворці ООН.

Багата золотом і алмазами країна з населенням 4,7 мільйона осіб з тих пір загрузла в насильстві.

Заступник посла Росії в ООН Дмитро Полянський закликав уряд ЦАР виконати критерії ООН, які дозволять раді розглянути питання про скасування ембарго на постачання зброї в наступному році.

Доповнення

Москва бореться за вплив в ЦАР з Францією.

У доповіді ООН минулого місяця, російські військові інструктори і війська ЦАР звинувачуються в застосуванні надмірної сили до мирних жителях, невибіркових вбивствах, захопленні шкіл і великомасштабних грабежах.

Кремль заявив, що участь російських інструкторів у вбивствах і пограбуваннях - це брехня.

Росія нещодавно направила в ЦАР групу з 600 військових інструкторів для навчання армії, поліції і національної жандармерії, повідомило раніше в цьому місяці російське міністерство закордонних справ.

Українські Національні Новини

Новини Світу