emi-poup-v-ukraini-hendyrektorka-mom-pidpysala-uhody-pro-spivpratsiu-u-sferi-ekonomichnoho-vidnovlennia-ta-upravlinnia-mihratsiieiu

Емі Поуп в Україні: гендиректорка МОМ підписала угоди про співпрацю у сфері економічного відновлення та управління міграцією

 • 103596 переглядiв

Емі Поуп, Генеральний директор Міжнародної організації з міграції, відвідала Україну та підписала угоди про співпрацю з Міністерством економіки та Міністерством закордонних справ щодо надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, підтримки економічного відновлення, а також посилення міграційного та прикордонного менеджменту.

Президент України Володимир Зеленський привітав генеральну директорку Міжнародної організації з міграції (МОМ) Емі Поуп, яка приїхала із кількаденним візитом в Україну. Про перебіг їхньої зустрічі повідомили в офіційному інтернет-представництві Президента України, передає УНН.

Обговорили ключові напрями діяльності організації в Україні: допомогу внутрішньо переміщеним особам, сприяння їхньому працевлаштуванню та підтримання психологічного здоров’я. Запросив долучитися до роботи зі створення й облаштування укриттів у школах, щоб гарантувати безпечне навчання дітей у наших громадах. Дякую Емі Поуп за цей візит. Дякую організації за допомогу українським родинам.

- написав Зеленський у телеграм.

Деталі

Глава держави подякував гендиректорці за візит, який вона розпочала з Миколаєва й Одеси. Особливо Президент відзначив допомогу МОМ громадам, які постраждали від підриву російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, відбудову житла для внутрішньо переміщених осіб та допомогу з облаштуванням "Пунктів незламності" в різних регіонах України.

Зеленський таокж запросив Міжнародну організацію з міграції долучитися до будівництва та облаштування укриттів у школах, щоб дати дітям змогу навчатися безпечно.

Після розмови із Зеленським, гендиректорка МОМ Емі Поуп підписала дві угоди: про співробітництво між Міністерством економіки України та Міжнародною організацією з міграції, а також документ про співробітництво між Міністерством закордонних справ України та МОМ.

Емі Поуп стала першою жінкою, яка очолила міграційне агентство ООН15.05.23, 20:25 • [views_692790]

Угода про співробітництво з українським Мінекономіки передбачає співпрацю у вдосконаленні політики й законодавства для економічної адаптації та відновлення мікро- й малого бізнесу, переміщеного або постраждалого внаслідок війни. Особливий акцент – на підприємства, якими керують переселенці та ветерани.

Документ із МЗС України передбачає розширення двосторонньої взаємодії для відновлення критичної та соціальної інфраструктури нашої країни, посилення захисту даних, кібербезпеки та цифровізацію управління міграцією й кордонами.