energetichna-koalitsiya-gotova-dopomagati-kuleba-i-ministri-g7-proveli-peregovori-pislya-raketnoyi-ataki-rf

Енергетична коаліція готова допомагати: Кулеба і міністри G7 провели переговори після ракетної атаки рф

 • 703041 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Після масованої ракетної атаки росії минулої доби, країни”Групи семи” (G7) провели онлайн-зустріч, яку скликав голова МЗС Японії Йосімаса Хаясі та очолив Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен. Як повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, на порядку денному енергетична ситуація в Україні, передає УНН.

Цитата

“Після вчорашнього удару росії по енергомережі України ми провели зустріч G7+, яку скликав глава МЗС Японії Йосімаса Хаясі та очолив Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен. Енергетична коаліція готова задовольнити нагальні потреби, підготуватися до наступного зимового сезону та інвестувати в довгострокову енергетичну модернізацію України, – написав Кулеба у своєму Twitter.

Доповнення

Енергосистема відновлюється після 15-ї масованої ракетної атаки та 18-ї атаки дронами. Мережеві обмеження є на Житомирщині та Харківщині, діють графіки погодинних відключень. На Дніпропетровщині та Запоріжжі через російські обстріли є аварійні відключення. До решти областей ліміти споживання не доводилися.

Українські Національні Новини

Політика