energetichne-markuvannya-otrimayut-15-vidiv-pobutovikh-tovariv-derzhenergoefektivnosti

Енергетичне маркування отримають 15 видів побутової техніки - Держенергоефективності

 • 15896 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. За два роки планується розробка 15 технічних регламентів щодо встановлення вимог з екодизайну. Про це голова Держенергоефективності Сергій Савчук заявив під час публічного звіту "Енергоефективність та відновлювана енергетика в Україні: результати 2016 року та плани на 2017 рік", передає кореспондент УНН.

"В 2017 році планується запровадити енергетичне маркування до таких видів продукції як кондиціонери, телевізори, барабанно-сушильні машини, духові кухонні шафи, пилососи і інші", - розповів С.Савчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Енергетичні етикетки в Україні незабаром будуть і на посудомийних машинах

Він додав, що вже запроваджене енергетичне маркування в холодильниках, пральних машинах, посудомийних машинах, лампах, світильниках.

"В 2017 році планується затвердити рамковий технічний регламент щодо визначення вимог до екодизайну енергоспоживчих продуктів і низку технічних регламентів для вентиляторів, ламп, електричних двигунів. Завдання на 2017-2018 роки - розробка 15 технічних регламентів щодо встановлення вимог з екодизайну, щоб кожен з нас, користуючись цим обладнанням знав наскільки воно енергоефективне", - зазначив С.Савчук.

Українські Національні Новини

Суспільство