energetichniy-komitet-vr-na-choli-z-gerusom-zvinuvatili-u-feykakh-i-populizmi

Енергетичний комітет ВР на чолі з Герусом звинуватили у фейках і популізмі

 • 11419 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Комітет Верховної Ради України з питань енергетики працює вкрай непродуктивно: левова частка нардепів на чолі з головою комітету Андрієм Герусом системно знищують енергетичну галузь країни, а суть їх роботи зводиться до поширення фейків. Про це у коментарі УНН заявила експерт з питань енергетики Ольга Кошарна.

"Так, як сьогодні працює профільний комітет - це небачено. Такого не було ніколи. Адже я тісно співпрацювала з енергетичним комітетом минулого скликання ВР - це був найпродуктивніший комітет, який я знала. Зараз немає ні плану роботи, ні законопроектів - все дізнаємося за фактом, і в останній момент. Робота комітету організована дуже погано, і його глава (Андрій Герус - ред.) абсолютно не справляється з роллю голови комітету. Це моя точка зору, і її багато хто розділяє", - сказала вона.

Як аргумент Кошарна нагадала про фейки, які розповсюджуються окремими членами комітету. Так, депутати і псевдоексперти вирішили попіаритися на темі нібито умисного скорочення атомної генерації, каже вона.

"Ніхто атомну генерацію навмисне не скорочує. Сьогодні відбувається падіння її споживання, в тому числі - великими агрокомпаніями. Останні переходять на виробництво власної "зеленої" енергетики.

І що поганого у тому, що агрохолдинги інвестують у виробництво для себе? Тут головне, щоб не пішов неконтрольований ріст великих потужностей встановлених ВДЕ, з метою продавати продукт в мережу", - додала експерт.

Поширювані фейки - це витоки інформаційної війни, яка сьогодні ведеться проти в. о. міністра енергетики Ольги Буславець силами голови енергетичного комітету і його найближчого оточення, додала Кошарна.

Українські Національні Новини

Політика