energoatom-spivpratsyuye-z-magate-na-pidkontrolnikh-derzhavi-ukrayinskikh-aes-vzhe-dva-tizhni

Енергоатом співпрацює з МАГАТЕ на підконтрольних державі українських АЕС вже два тижні

 • 772512 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Співпраця Енергоатома з постійною місією МАГАТЕ на підконтрольних державі українських АЕС триває вже два тижні, передає УНН з посиланням на сторінку Енергоатома у Telegram.

Цитата

"Із середини січня триває плідна співпраця ДП НАЕК "Енергоатом" із представниками постійних місій Міжнародного агентства з атомної енергії на підконтрольних Україні атомних станціях – Південноукраїнській, Рівненській та Хмельницькій. З другого вересня 2022 року аналогічна місія працює і на тимчасово окупованій росіянами Запорізькій АЕС", — повідомляють в Енергоатомі.

Деталі

МАГАТЕ повинна здійснювати безперервний моніторинг та контроль ядерної та радіаційної безпеки й оперативно інформувати світ про факти ядерного тероризму рашистів.

«Присутність представників МАГАТЕ має стримати росіян від вчинення провокацій на українських атомних станціях та поруч із ними, адже неодноразово фіксувалися прольоти крилатих ракет чи безпілотників і навіть удари ракет у небезпечній близькості від атомних енергоблоків», – підкреслив президент Енергоатома Петро Котін.

Також Україна співпрацює з МАГАТЕ "у справі демілітаризації Запорізької АЕС та встановленні довкола станції 30-кілометрової зони безпеки задля запобігання ядерній катастрофі, яка загрожує всьому континенту".

У Енергоатомі зазначають, що простій ЗАЕС "веде до деградації систем і обладнання, оскільки не дотримується необхідний температурний режим їх функціонування, а блоки перебувають у холодному неробочому стані".

У НАЕК "Енергоатом" повідомили, що "для запуску ЗАЕС після деокупації знадобляться значні час та зусилля: станція потребуватиме попередньої щонайменше двомісячної інспекції фахівцями на предмет придатності обладнання до роботи, а також розмінування прилеглої території".

Українські Національні Новини

Війна