energoatom-stvorit-merezhu-shvidkisnikh-avtomobilnikh-elektrozaryadnikh-stantsiy

Енергоатом створить мережу автомобільних електрозарядних станцій

 • 147581 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Енергоатом упродовж двох років планує створити мережу швидкісних автомобільних електрозарядних станцій. Відповідне розпорядження ухвалили сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України, інформує УНН із посиланням на сайт Міністерства енергетики.

Цитата

"Сьогодні на засіданні Кабінет Міністрів ухвалив розроблене Міністерством енергетики розпорядження "Про створення державним підприємством "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" мережі швидкісних автомобільних електрозарядних станцій", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, Енергоатом планує створити мережу з 120 автомобільних електричних зарядних станцій: 40 – великої потужності (160+кВТ) та 80 – середньої потужності (60+ кВт) в обласних центрах та на основних автомагістралях країни. Створення мережі пропонують реалізувати впродовж двох років.

Міністр енергетики Герман Галущенко зауважив, що розвиток електротранспорту і супутньої інфраструктури зменшить залежність України від викопного палива та покращить загальну екологічну ситуацію.

"Створення національної інфраструктури зарядних станцій стане поштовхом не лише для поширення приватного електротранспорту, а й розвитку нових сервісів з використанням електромобілів, наприклад, у сфері доставки та логістики. Водночас розвиток електротранспорту і супутньої інфраструктури – це зменшення залежності України від викопного палива, зниження рівня шкідливих викидів в атмосферу, покращення загального екологічної ситуації", – повідомив Галущенко.

Нагадаємо

Керівник OLX Авто Андрій Коцина повідомив, що з початком паливної кризи попит на електромобілі попит зростав двічі.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Дощі та тумани: синоптики дали прогноз погоди на завтра

     • 131471 переглядiв

    Українка видала в Японії свою першу книгу про Україну

     • 301910 переглядiв

    Понад 194 тисяч росіян втекли від мобілізації за кордон – AP

     • 121351 переглядiв