energoatom-viddav-104-mln-grn-tekhnichnomu-uchasniku-tenderiv

Енергоатом віддав 104 млн грн "технічному" учаснику тендерів

 • 14419 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. У квітні державна компанія "Енергоатом" - оператор всіх діючих атомних електростанцій України розіграла на тендері 104 млн грн, і віддала їх "технічному" учаснику. Про це йдеться на аналітичному ресурсі Dozorro, передає УНН.

Мова про тендер щодо другого етапу модернізації "Енергоатому". Очікувана вартість тендеру зазначена в розмірі 104 940 369 грн, сума договору за результатами торгів майже не змінилася – 104 499 000.

Ресурс Dozorro присвоїв цьому тендеру одразу 4 ризики-індикатори, зокрема через наявність “технічного” учасника. “Технічними” в Dozorro називають тих, чиї результати роботи в системі Prozorro виглядають екстраординарно низькими. Приймаються до уваги наступні ознаки: середня конверсія менше 1%, кількість відмов від перемоги складає не менше 40% від перемог.

В даному випадку йдеться про “технічного” ТОВ “Укрінформзв’язок”, зареєстрованого в офшорі на Кіпрі. Кількість кримінальних судових справ, пов’язаних з цією компанією за останні 3 роки – 64, інформує Youcontrol. Серед останніх – згадування компанії у схемі ухилення від сплати податків.

Державні тендери “Укрінформзв’язок” активно вигравав у 2019-2020 роках. Найбільший виграш - 104 млн грн - компанія отримала цього року від “Енергоатому”. До 2007 року, за даними ЗМІ, компанія належала Андрію Бєлоусову із Росії.

Нагадаємо, раніше "Енергоатом" звинуватили у закупці кабелів по завищених цінах. Попередня сума переплати складає 11 млн грн.

В закупівлі обіцяє розібратися народний депутат Сергій Нагорняк.

Українські Національні Новини

Економіка