energosistema-vidnovlyuyetsya-pislya-ataki-rf-chastina-zhiteliv-zhitomira-ta-kharkova-vse-sche-bez-svitla-ukrenergo

Енергосистема відновлюється після атаки рф, частина жителів Житомира та Харкова все ще без світла - Укренерго

 • 900752 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Енергосистема відновлюється після 15-ї масованої ракетної атаки та 18-ї атаки дронами. Мережеві обмеження є на Житомирщині та Харківщині, діють графіки погодинних відключень. На Дніпропетровщині та Запоріжжі через російські обстріли є аварійні відключення. До решти областей ліміти споживання не доводилися. Про це повідомляє НЕК "Укренерго", пише УНН.

Цитата

"Енергосистема продовжує відновлюватися після 15 масованої ракетної атаки та 18 атаки дронами. Через пошкодження, як наніс ворог, у Житомирі та Харкові частина споживачів усе ще залишаються без електропостачання. Критична інфраструктура цих міст працює переважно від автономних джерел живлення. Ліміти споживання до решти областей не доводились, споживання покривається наявним виробництвом електроенергії", - повідомили в Укренерго.

Деталі

Загалом ситуація на ранок 10 березня така:

  • Споживання на рівні робочого дня.
  • Обмеження внаслідок атаки росіян 9 березня та значного пошкодження обладнання є мережеві обмеження у Житомирській та Харківській областях, які призводять до необхідності застосовувати графіки погодинних відключень. Ці графіки складають і застосовують обленерго. Крім того, ворог 9 березня продовжував обстрілювати Дніпропетровщину та Запоріжжя, через що у цих регіонах діють аварійні відключення. Ремонтні бригади роблять усе можливе, щоб якомога швидше відновити стабільне електропостачання, однак відновлювальні роботи потребують часу.
  • Ремонти: тривають ремонтні роботи на всіх об’єктах «Укренерго», пошкоджених ворожими обстрілами.

Доповнення

За даними Укренерго, внаслідок російських атак на підстанції «Укренерго» прилетіло понад 200 ракет та дронів, завдавши важких пошкоджень обладнанню. 

Українські Національні Новини

Економіка