epidemiolog-favorov-zaklikav-vaktsinuvatisya-vid-vsikh-mozhlivikh-zakhvoryuvan

Епідеміолог Фаворов закликав вакцинуватися від всіх можливих захворювань

 • 7462 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Сьогодні важливо вакцинуватися від всіх можливих захворювань. Щеплена людина може захворіти, але перенесе це набагато простіше. Про це в ефірі радіостанції "Ехо Москви" заявив провідний епідеміолог, інфекціоніст, доктор медичних наук, експерт Центру з контролю захворюваності CDC (Атланта, США) Михайло Фаворов, передає УНН.

"У мене є спеціальний слоган, який я буду радий виголосити: провести щеплення потрібно всім, від чого є вакцини, ліцензовані у даній країні. Тому що не можна на індивідуальному рівні вирішувати, чим ви захворієте або чим ви не захворієте, або як ви захворієте. Це не має до наукового підходу ніякого відношення", - говорить він.

Вакцини зроблені для того, щоб захищати, констатував він.

"Як можна не захиститися, якщо у вас є захист? Ви абсолютно правильно вчинили, зробивши вакцину від грипу. Навіть якщо всі розповідають мені байки про те, що "вгадають, що не вгадають", але навіть якщо "не вгадають", і ви захворієте, то ви будете хворіти дуже легко. У вас шанс знижується у тисячі, якщо не у десятки тисяч разів", - інформує Фаворов.

Нагадаємо, за словами міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, МОЗ сьогодні працює над завезенням вакцин від грипу для людей із груп ризику. Також нагадаємо, за його словами, закупівля Україною іноземної вакцини від "ковіду" не ставить хрест на вакцині вітчизняного виробництва.

Українські Національні Новини

Суспільство