epidemiya-koronavirusu-stalo-vidomo-yaka-vikova-kategoriya-maye-naymenshi-riziki-zakhvoryuvannya

Епідемія коронавірусу: стало відомо, яка вікова категорія має найменші ризики захворювання

 • 39077 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Головний ситуаційний центр при Раді національної безпеки і оборони України в цілодобовому режимі здійснює моніторинг ситуації щодо поширення коронавірусу COVID-2019 у світі. За результатами аналізу і моделювання можливого варіанту поширення коронавірусу COVID-2019 в Україні виділено групи ризику в розрізі вікової категорії, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби РНБО.

"За результатами моделювання у зоні найменшого ризику перебувають особи у віці від 10 до 39 років, для яких показник ймовірності захворювання становить 0,2%. Для 40-49-річних – відповідно 0,3%; для 50-59-річних – 1,3%; для 60-69-річних – 3,4%, для 70-79-річних – 7,8%. У зоні найбільшого ризику перебувають літні люди у віці 80+, для них цей показник становить 13,5%", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ створили мультфільми про те, як не захворіти на коронавірус

У зоні ризику перебувають люди, які страждають на захворювання дихальної системи та діабет, наголосили у РНБО.

Нагадаємо, із 27 лютого в Україні почнуть діяти інспекторські служби, що роз’яснюватимуть у закладах дошкільної та шкільної освіти, а також ресторанах та громадському транспорті правила запобігання поширення коронавірусу, а також як потрібно реагувати, якщо є підозри.

Як раніше повідомлялося в УНН, уряд призначив Віктора Ляшка головним санітарно-епідеміологічним лікарем країни, щоб максимально організувати роботу щодо непотрапляння коронавірусу на територію України.

Українські Національні Новини

Суспільство