epidemiya-koronavirusu-u-chekhiyi-porushniki-karantinu-cherez-covid-19-platitimut-shtraf-120-tisyach-yevro

Епідемія коронавірусу: у Чехії порушники карантину через COVID-19 - платитимуть штраф 120 тисяч євро

 • 17433 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Жителі Чехії, які повертаються з Італії, зобов’язані з суботи інформувати по телефону про свої відвідини цієї країни лікуючого лікаря, який прийме рішення про їх приміщенні на два тижні в домашній карантин. Порушникам карантину загрожує штраф в три мільйони крон (близько 120 тисяч євро). Про це повідомив в п’ятницю журналістам прем’єр-міністр республіки Андрій Бабіш, пише УНН з посиланням на видання Novinky.

"Сьогодні (у п'ятницю) було вирішено про прийняття нової надзвичайного заходу (в зв'язку з коронавірусом). Кожен, хто починаючи з суботи повернеться (в республіку) з Італії, зобов'язаний зв'язатися по телефону зі своїм лікуючим (дільничним) лікарем, - зазначив прем'єр. - Переважна більшість тих, що заразилися коронавірусом, які є у нас, інфікувалися в Італії. Лікарі зобов'язані прийняти рішення про (розміщення в домашньому) карантині тих, хто прибувають з Італії. За порушення (режиму карантину) загрожує штраф до трьох млн крон".

У майбутні вихідні, згідно Бабішу, в республіку можуть повернутися 16,5 тисячі жителів Чехії, які виїхали у відпустки і на весняні шкільні канікули в Італію. У п'ятницю число заражених коронавірусом в країні зросла до 18 осіб. Серед них громадянки США і Еквадору, а також громадянин Італії. Про перші випадки захворювання на національній території влада повідомила в минулу неділю.

Lidé, kteří se vrátí z Itálie, musí tuto skutečnost oznámit bez osobního kontaktu lékaři. Ten rozhodne o dvoutýdenní karanténě.
Při porušení pravidel karantény, která pro návraty z Itálie vyhlásilo ministerstvo zdravotnictví, hrozí pokuta až 3 miliony korun, řekl Babiš. pic.twitter.com/L2dbvJxnvm

— ČT24 (@CT24zive) March 6, 2020

Додамо, у Чехії аналізи на COVID-19 будуть брати у пацієнтів з ознаками застуди.

Українські Національні Новини

Новини Світу