epidemiya-koronavirusu-u-kharkovi-trimayut-na-karantini-shistokh-studentiv-z-kitayu

Епідемія коронавірусу: у Харкові тримають на карантині шістьох студентів з Китаю

 • 19449 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. До Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні госпіталізували шістьох студентів з Китаю. У них не підтвердили коронавірус, однак, їх залишили на карантині на кілька тижнів, щоб закінчився максимальний інкубаційний період нового коронавірусу. Про це кореспонденту УНН повідомили в інформаційно-аналітичному відділі лікарні.

“Госпіталізували шістьох студентів з Китаю. Але вони з гострим респіраторними вірусними інфекціями підтвердженими. І немає навіть натяку на новий коронавірус. Вони вже давно госпіталізовані, вже декілька днів в нас знаходяться. Але враховуючи те, що вони приїхали з Китаю, були там на канікулах, деякі ще з якихось причин їздили туди, інші контактували з ними — деяких ми тримаємо кілька тижнів, до максимального інкубаційного періоду, про всяк випадок”, — повідомили в лікарні.

В інформаційно-аналітичному відділі додали, що декількох студентів уже виписали, а декілька - ще на карантині.

“Нема такого, щоб важкий випадок. Один був з пневмонією. Його ще не виписали. Це той, який перебував в Ухані. Пневмонію вже вилікували, але до двох тижнів його потримаємо”, — зазначили в лікарні.

Як повідомляв УНН, з Китаю планують евакуювати близько 60 українців.

Нагадаємо, станом на 5 лютого 2020 року, у світі зареєстровано 24 505 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з них 493 — летальні. Окрім Китаю випадки захворювання зафіксовані в 23 країнах світу.

Українські Національні Новини

Здоров'я