epifaniy-ochikuye-svoyeyi-intronizatsiyi-na-pochatku-lyutogo

Епіфаній очікує своєї інтронізації на початку лютого

 • 12672 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній повідомив, що його інтронізація може відбутися на початку лютого. Про це він заявив в інтерв'ю одному з телеканалів, передає УНН.

"Інтронізація буде на початку лютого місяця. Це буде оголошено офіційно. Поки що оголошення як такого немає офіційного. Ми оголосимо це офіційно. І, відповідно, вже після офіційної інтронізації буде перше засідання Священного синоду", - сказав він.

Додамо, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної ПЦУ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика