epifaniy-prokomentuvav-mozhlivist-zmini-dati-svyatkuvannya-rizdva

Епіфаній прокоментував можливість зміни дати святкування Різдва

 • 19334 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Питання зміни церковного календаря буде розглядатися в новій Православній церкві України (ПЦУ) поступово, і власне зміни відбудуться лише після згоди церковної громади. Про це, коментуючи, коли нова церква буде святкувати Різдво, заявив голова нової Православної церкви України Епіфаній в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

"Питання календаря є реформою. Ми повинні втілювати реформи, але поступово, тверезо, мудро, щоб це не викликало протистояння у суспільстві, бо ми знаємо багато прикладів інших православних помісних церков, які переходили на інший календар. Якщо згадати Еладську церкву, то саме на питанні календаря відбувся певний розкол, який зберігається і дотепер", - зазначив Епіфаній, відповідаючи на запитання, коли нова церква буде святкувати Різдво.

За його словами, церква має пояснювати людям, чому треба змінювати календар і, відповідно, дату святкування Різдва, і якщо ці пояснення будуть сприйняті релігійною громадою, то запровадити їх.

15 грудня під час Об'єднавчого собору в Києві було ухвалено рішення про створення єдиної помісної Православної церкви України.

Українські Національні Новини

Політика