epifaniy-ptsu-maye-spravzhnyu-avtokefaliyu-i-nepidporyadkovana-konstantinopolyu

Епіфаній: ПЦУ має справжню автокефалію і непідпорядкована Константинополю

 • 12685 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Предстоятель Православної української церкви Епіфаній наголосив, що українська церква не підпорядковується Константинополю і має справжню автокефалію, передає УНН.

"Наші супротивники говорять про те, що ми не маємо справжньої автокефалії, ми підпорядковані Константинополю, це неправда. Цей документ, Томос, чітко засвідчує, що ми є незалежною, автокефальної святійшою церквою України. Згідно з Томосом, ми посідаємо почесне 15 місце серед інших помісних православних церков", - сказав Епіфаній.

Він наголосив, що Томос отримав від імені всіх православних українців, і автокефалія - це велика відповідальність.

Нагадаємо, раніше Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній повідомив, що його інтронізація може відбутися на початку лютого.

Додамо, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня 2018 року було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної ПЦУ митрополита Епіфанія.

5 січня 2019 року відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика