er-riyad-zayaviv-pro-mozhlivist-skorochennya-dopomogi-opozitsiyi-u-siriyi-zmi

Ер-Ріяд заявив про можливість скорочення допомоги опозиції у Сирії - ЗМІ

 • 8422 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель Аль-Джубейр у грудні минулого року порадив сирійській опозиції сфокусуватися не на протистоянні з урядовими режимом президента Башара Асада, а на досягненні політичного врегулювання з Дамаском на конференції у Сочі. Про це повідомляє американське видання Foreign Policy з посиланням на джерела в опозиції і дипломатичних чиновників, інформує УНН.

За словами Аль-Джубейра, якщо опозиція більш ретельно підготується до переговорів, то вона “буде в кращому становищі, щоб досягти угоди з політичних перетворень”.

Аль-Джубейр також зазначив, що Ер-Ріяд може скоротити військову підтримку опозиції у її спробах повалити Башара Асада.

Видання пише, що “антиасадівські сили вже втратили таємну підтримку США”. “Позиція Саудівської Аравії підкреслює успіх російської дипломатії у формуванні майбутнього післявоєнної Сирії”, — відзначає Foreign Policy.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні заявили, що дрони "легко доступні" на відкритому ринку

“Зростаюча дипломатична міць Москви у завершальній фазі в Сирії стала можливою, зокрема, через пасивність Вашингтона. Адміністрація Дональда Трампа більше сфокусувалася на боротьбі з терористичною організацією "Ісламська держава" та опорі Ірану, а не на формуванні політичного майбутнього зруйнованої війною країни”, - пише видання.

“Сирія — це приклад того, як дипломатія США стоїть не на першому місці. США в цьому питанні програли Росії”, — наводить видання слова дипломата з Радбезу ООН.

Як раніше повідомляло УНН, 7 січня, сирійська армія прорвала облогу біля однієї з військових баз на схід від Дамаска. За інформацією правозахисників з сирійського спостережного пункту з прав людини, під час боїв проти повстанців поруч з містом Харасті, урядові війська отримали підтримку з боку російської авіації. 

Українські Національні Новини

Новини Світу