erdogan-obgovoriv-iz-zelenskim-ta-putinim-eksport-zerna

Ердоган обговорив із Зеленським та путіним експорт зерна

 • 690660 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у понеділок провів телефонні переговори з Володимиром Зеленським та володимиром путіним, повідомив офіс турецького лідера, пише УНН.

Деталі

Із президентом України Ердоган обговорював створення маршруту для експорту українських продуктів.

Цитата

"Президент Ердоган наголосив, що надає особливого значення проекту створення безпечного коридору для експорту української сільськогосподарської продукції морським шляхом", - йдеться у заяві прес-служби Ердогана.

Український президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні заявив, що через те, що росія блокує українські порти на Чорному морі та захопила українське узбережжя Азовського моря, Україна не може відправити на експорт 22 млн тонн зернових, які вже є на складах.

Тему експорту зернових з України Ердоган обговорював і із російським президентом путіним.

"володимир путін наголосив на готовності російської сторони сприяти безперешкодному морському транзиту вантажів у координації з турецькими партнерами. Це стосується і вивезення зернових з українських портів", - йдеться у повідомленні на сайті Кремля.

Як зазначається в повідомленні, "росія може експортувати суттєві обсяги добрив та сільгосппродукції у разі зняття відповідних антиросійських санкційних обмежень".

Нагадаємо

У ЄС домовилися про часткову заборону імпорту російської нафти.

Українські Національні Новини

Новини Світу