erdogan-pokhvaliv-zusillya-turechchini-schodo-vregulyuvannya-superechki-mizh-rosiyeyu-ta-ukrayinoyu

Ердоган похвалив зусилля Туреччини щодо "врегулювання суперечки" між росією та Україною

 • 140149 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у вівторок закликав покласти край "російсько-українській кризі", заявивши, що семимісячна війна викликала "хвилю шоку" у всьому світі, пише агенство Anadolu, передає УНН.

Деталі

У своєму виступі на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку Ердоган сказав, що "війна ніколи не матиме тріумфу, а у справедливому мирному процесі не буде тих, хто програє".

Ердоган закликав світ "підтримати мирні ініціативи Туреччини щодо врегулювання цієї суперечки раз і назавжди. Нам потрібний гідний вихід із цієї кризи. І це можливо лише через дипломатичне рішення, яке є раціональним, справедливим".

Ердоган назвав зернову угоду, укладену за посередництва Анкари, "одним із найбільших здобутків Організації Об'єднаних Націй за останні десятиліття".

Він сказав, що Туреччина вкладає кошти у зусилля припинення війни, і закликав міжнародні організації та інші країни до таких зусиль.

"Ми докладаємо величезних зусиль для того, щоб війну було завершено шляхом захисту територіальної цілісності та суверенітету України раз і назавжди", - сказав Ердоган, додавши, що "ми хотіли б звернутися до всіх міжнародних організацій та країн світу підтримати мирні ініціативи Туреччини щодо врегулювання цієї суперечки".

Поверніть Крим "законним власникам"

Президент Ердоган заявив, що путін має повернути всі землі, які росія окупувала, включаючи Крим.

Чорноморський півострів має бути повернутий його "законним власникам", заявив Ердоган PBS NewsHour.

Ердоган сказав, що говорив про це путіну з 2014 року.

"Але з того часу, на жаль, не було зроблено жодного кроку вперед", - додав він.

Ердоган сказав PBS, що коли він зустрівся з путіним в Узбекистані минулого тижня, російський президент справив на нього враження, що він "готовий покінчити з цим якнайшвидше".

Українські Національні Новини

Новини Світу