erdogan-proviv-telefonnu-rozmovu-z-putinim-govorili-pro-ukrayinu

Ердоган провів телефонну розмову з путіним: говорили про Україну

 • 184508 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Сьогодні президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом росії володимиром путіним. Сторони говорили про Україну, пише УНН з посиланням на Anadolu.

Деталі

Як повідомили в управлінні зв'язків адміністрації президента Туреччини, Ердоган у розмові з путіним заявив, що "збереження позитивного настрою на мир між рф та Україною, яке спрямоване під час переговорів у Стамбулі, відповідає інтересам усіх сторін".

Турецький лідер підкреслив значущість припинення вогню, дієвості гуманітарних коридорів та безпечної евакуації із зон бойових дій, повідомляють журналісти.

Також Ердоган зазначив, що "процеси, які можуть завдати шкоди інтересам усіх сторін, мають бути зупинені".

Президент Туреччини запевнив у готовності Анкари і далі робити посильний внесок у забезпечення довгострокового миру між рф та Україною.

Додамо

Телефонну розмову підтвердив також прессекретар путіна дмитро пєсков.

Представник кремля на запитання, чи запланована на вівторок розмова двох президентів, відповів: "Я справді можу це підтвердити. Ба більше, я можу сказати, що вона вже відбулася. І можу підтвердити, що справді там обговорювали Україну".

Раніше

Напередодні Ердоган повідомив, що проведе у вівторок телефонну розмову з путіним.

До цього відбулася телефонна розмова президентів України та Туреччини.

Минулого тижня Ердоган анонсував переговори із Зеленським та путіним, за підсумками яких він сподівається організувати зустріч двох президентів.

Українські Національні Новини

Політика