erdogan-turechchina-ne-dopustit-do-nato-krayin-yaki-pidtrimuyut-terorizm

Ердоган: Туреччина не допустить до НАТО країн, які підтримують тероризм

 • 155249 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що переговори Туреччини минулого тижня з фінською та шведською делегаціями не були на "очікуваному рівні", і Анкара не може сказати "так" вступу в НАТО країн, які "підтримують тероризм", повідомила в неділю державна телекомпанія TRT Haber, передає УНН.

Цитата

"Поки Тайїп Ердоган є головою Турецької Республіки, ми точно не можемо сказати "так" країнам, які підтримують вступ тероризму до НАТО", - сказав він журналістам після повернення з поїздки до Азербайджану.

Ердоган додав: "На жаль, переговори нашої делегації з Фінляндією та Швецією не пройшли на бажаному рівні".

Деталі

Туреччина оскаржила заявки Швеції та Фінляндії на тій підставі, що вони приховують людей, пов'язаних із терористичним угрупованням РПК, та інших, яких вона вважає терористами, а також тому, що вони припинили експорт зброї до Анкари у 2019 році.

"Вони не чесні та не щирі. Ми не можемо повторити помилку, допущену в минулому щодо країн, які приймають і годують таких терористів у НАТО, яке є організацією безпеки", - зауважив він.

Доповнення

Швеція та Фінляндія заявили, що засуджують тероризм та вітають можливість координації дій з Анкарою.

Швеція та Фінляндія офіційно подали заявку на вступ до НАТО 18 травня. Це рішення було викликане війною росії проти України, що розпочалася 24 лютого. Туреччина, давній член альянсу, висловила заперечення проти їхніх заявок на членство, критикуючи країни за підтримку терористичних груп.

Минулого тижня Туреччина провела в Анкарі консультації з делегаціями Швеції та Фінляндії щодо їх заяв у НАТО.

Українські Національні Новини

Новини Світу