erdogan-zayaviv-scho-turechchina-maye-namir-vidnoviti-kakhramanmarash-za-odin-rik

Ердоган заявив, що Туреччина має намір відновити Кахраманмараш за один рік

 • 1063087 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пообіцяв протягом року відновити райони, які постраждали від двох смертоносних землетрусів, під час відвідин одного з найбільш постраждалих міст у середу. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Виступаючи під час візиту у Кахраманмараші, Ердоган сказав, що його уряд мобілізував усі доступні засоби для боротьби з наслідками землетрусів. За його словами, перешкоди, у тому числі суворі погодні умови та збитки інфраструктурі, подолано.

"Ми прагнемо відновити будинки в Кахраманмараші та дев'яти інших провінціях протягом одного року", - сказав Ердоган, перш ніж вирушити в іншу зону землетрусу в провінції Хатай.

За словами президента, кожній родині, яка постраждала від землетрусу, буде виплачено по 10 000 лір (531 долар США).

Додамо

У вівторок Ердоган оголосив тримісячний надзвичайний стан у провінціях, які постраждали від землетрусу, що дозволить йому вжити швидких заходів безпеки та фінансових заходів у відповідь на стихійне лихо.

Масштаби стихії залишаються невідомими, але, за оцінками Bloomberg Economics, пов'язані із землетрусом державні витрати, включаючи відновлювальні роботи, можуть становити 5,5% валового внутрішнього продукту.

Українські Національні Новини

Новини Світу