es-pripinit-import-rosiyskogo-vugillya-i-vidmovitsya-vid-rosiyskoyi-nafti-sholts

ЄС припинить імпорт російського вугілля і відмовиться від російської нафти - Шольц

 • 145142 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц запевнив, що країни Європейського Союзу цього літа припинять імпорт російського вугілля. Більше того, ЄС відмовиться від російської нафти до кінця 2022 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Indian Express.

Цитата 

"Ми реалізуємо дуже амбітну політику щодо зниження нашої залежності від імпорту викопного палива з росії. Цього літа ми припинимо імпорт російського вугілля, до кінця року припинимо імпортувати російську нафту і різко скоротимо імпорт газу з росії", - запевнив Шольц.

Деталі 

Канцлер ноголосив, що війна, яку росія розв'язала в Україні, має тяжкі наслідки для світової економіки, зачіпаючи, наприклад, постачання пшениці та продовольчу безпеку у всьому світі.

"Німеччина, як голова G7,підтримує наших партнерів у пом'якшенні наслідків війни росії для глобальної продовольчої безпеки", - резюмував Олаф Шольц.

Нагадаємо 

Найбільший імпортер російського газу в Німеччині, компанія Uniper, оголосила про готовність платити за постачання газу за схемою, запропонованою росією. Вона полягає в тому, що європейські отримувачі оплачуватимуть постачання в євро на рахунки Газпромбанку, який вже конвертуватиме ці гроші в рублі. Така схема суперечить рекомендаціям ЄС, тому найбільшому акціонеру Uniper, фінській енергетичній компанії Fortum сьогодні довелося давати пояснення через дії німецького підприємства.

Українські Національні Новини

Новини Світу