eshner-my-gotovy-na-kompromiss-s-kievskim-metropolitenom-chtoby-ne-dopustit-transportnogo-kollapsa

Эшнер: мы готовы на компромисс с Киевским метрополитеном, чтобы не допустить транспортного коллапса

 • 3952 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Австрійський інвестор і власник компаній Odelus і FIS Capital Уве Ешнер придбав борг комунального підприємства "Київський метрополітен". Бізнесмен зазначив, що готовий до компромісів і не допустить транспортного колапсу в українській столиці. Про це він заявив під час прес-конференції, передає УНН.

"Мені відомо, що на даний момент Київ знаходиться на межі транспортного колапсу через те, що рахунки метрополітену заарештовані, з кас вилучається виручка. І я знаю, що що такі заходи щодо метрополітену застосовуються за рішенням українського суду останньої інстанції в повній відповідності з вашим законодавством. Однак ми, як європейська компанія, вважаємо такі методи роботи неприйнятними. І саме тому ми готові йти на компроміс з комунальним підприємством і шукати рішення, яке буде відповідати нашим майбутнім партнерським відносинам з містом ", - зазначив австрійський інвестор.

Він також вважає, що спільна робота Odelus і "Київського метрополітену" буде показовою і стане маркером для інших міжнародних інвесторів, які планують вкладати гроші в Україну.

"Проект з Київським метрополітеном покаже нам, а заодно й іншим потенційним інвесторам з усього світу, наскільки безпечно вкладати гроші в Україну. Цей проект допоможе європейським і в цілому світовому бізнесу зрозуміти, як в Україні працює закон, наскільки тут неупереджені суди, наскільки бізнес захищений від політичного тиску. Завдяки проекту з київським комунальним підприємством, ми зрозуміємо перспективність роботи в Україні в цілому. І на підставі зроблених висновків будемо приймати рішення про подальші дії ", - упевнений бізнесмен.

Уве Ешнер також зазначив, що розцінює Україну як перспективну країну і планує інвестувати в інші сфери, в тому числі і в українську медицину.

"В цілому ж ми не плануємо обмежуватися у своїй інвестиційній діяльності тільки Києвом. Ми готові працювати і в інших містах і регіонах. Нас цікавить цілий ряд галузей, в першу чергу - сфера медицини. Наші аналітики бачать позитивні руху в реформуванні цієї галузі у вашій країні. У той же час ринок медичних послуг в Україні поки що не переповнений ", - заявив підприємець.

Уве Ешнер вже більше 30 років інвестує в різні галузі, серед яких нафтохімія, фармацевтика, залізнична техніка. Основна інвестиційна діяльність компанії сфокусована на країнах Центральної і Східної Європи, і Азії, а саме це Австрія, Угорщина, Казахстан. Тепер до них додалася Україна.

Українські Національні Новини

Київ