estoniya-belgiya-ta-bolgariya-ofitsiyno-zakrili-svoyi-porti-dlya-rosiyskikh-suden

Естонія, Бельгія та Болгарія офіційно закрили свої порти для російських суден

 • 125549 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. З 17 квітня суднам під російським прапором заборонено заходити до портів Євросоюзу – до морської блокади приєдналися Естонія, Бельгія та Болгарія, підтвердила влада цих країн. Про це інформує УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Деталі

Йдеться про один із санкційних заходів, раніше схвалений Євросоюзом. Під обмеження також потрапили судна, які змінили прапор із російського на будь-який інший пізніше 24 лютого.

Міністр економіки та інфраструктури Естонії Тааві Аас заявив, що вся Європа переосмислює свою економічну діяльність і стає все більш незалежною від росії.

Судна під прапором рф зможуть заходити до портів Естонії у виняткових випадках – з дозволу Департаменту поліції та прикордонної охорони, який наперед визначить необхідність надання допомоги.

Влада Болгарії також оголосила про заборону для російських суден заходити у свої морські та річкові порти.

Цитата

"Доступ до болгарських морських і річкових портів заборонено для всіх суден, зареєстрованих під прапором російської федерації", – йдеться в заяві Морської адміністрації країни.

Агентство Associated Press повідомило, що влада Болгарії робить виняток для суден, які потребують гуманітарної допомоги, а також для суден, що перевозять енергоносії, продовольство і медикаменти до ЄС.

Європейські країни закривають свої порти, відповідно до п’ятого пакету санкцій Євросоюзу, запровадженого проти Росії через військове вторгнення в Україну.

Нагадаємо

В рамках санкцій Європейського Союзу проти росії Італія з 17 квітня закриває порти для російських суден.

Українські Національні Новини

Новини Світу