estoniya-ne-nadavatime-pritulok-rosiyanam-yaki-khochut-uniknuti-mobilizatsiyi-premyer-kallas

Естонія не надаватиме притулок росіянам, які хочуть уникнути мобілізації - прем'єр Каллас

 • 173340 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що її країна не надаватиме притулок громадянам росії, які прагнуть виїхати за кордон у зв'язку з оголошеною частковою мобілізацією в рф. У інтерв'ю CNN вона зазначила, що заяви про мобілізацію та ядерні погрози російського диктатора володимира путіна, свідчать, що він справді боїться", передає УНН.

Цитата

"Ми (в Естонії - ред.) приймаємо українських біженців від війни. Кожен громадянин відповідає за дії своєї країни, це стосується і громадян росії. Тож ми не надаємо жодного притулку. Це не підстава давати притулок російським чоловікам, які тікають із країни. Вони повинні виступити і заявити, що вони проти цієї війни", - сказала Каллас.

За словами прем'єр-міністра, війна в Україні "йде не за планами путіна, тому він явно боїться". Вона також зазначила, що Естонія не бачить жодних ознак того, що президент рф вживає заходів для виконання своїх ядерних погроз. 

"Він робить ці погрози, щоб змусити нас боятися. Ми не повинні піддаватися ні на дюйм. Насправді ми мусимо більше тиснути на росію, щоб вона припинила цю війну. Зараз також наростає невдоволення всередині російського суспільства, тому що вони теж відчувають війну, так би мовити, на своїй шкірі", - додала вона.

Нагадаємо

З 19 вересня Естонія, Латвія, Литва і Польща закрили в'їзд російським туристам із шенгенськими візами.

"Не приїжджайте до Естонії, вам тут не раді", - заявив президент Естонії Урмас Рейнсалу, оголошуючи рішення.

Українські Національні Новини

Політика