estoniya-pidvodit-zasobi-strimuvannya-blizhche-do-skhidnogo-kordonu-na-tli-migratsiynoyi-krizi

Естонія підводить засоби стримування ближче до східного кордону на тлі міграційної кризи

 • 12497 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Естонська поліція підводить засоби стримування ближче до східного кордону країни через міграційну кризу, яка відбувається на кордоні Білорусі і Польщі. Про це газеті Postimees повідомив генеральний директор Департаменту поліції і прикордонної охорони Ельмар Вахер, передає УНН.

Цитата

"Ми підводимо засоби стримування ближче до кордону, але не зовсім на кордон. На даний момент ситуація ще не така, щоб було потрібно починати створення тимчасового загородження на кордоні. Однак наша головна мета все ж - побудувати кордон", - заявив Ельмар Вахер.

Деталі

Також він зазначив, що кордон, який проходить в південно-східному вуглу Естонії, має дуже різноманітний грунт. Там є озера, річки і болота, де недоцільно встановлювати бар'єри, тому що в разі гібридної атаки перетин кордону там неможливий.

"Наголошую, що наша найбільша мета - побудувати повноцінний кордон, щоб не було необхідності використовувати тимчасові загородження. За тимчасовим загородженням повинні знаходитися прикордонники і підтримуючі їх підрозділи, які ми називаємо другою лінією. Колючий дріт - тимчасове рішення, що вимагає досить багато ресурсів", - заявив Ельмар Вахер.

Доповнення

8 листопада у прикордонному районі Білорусі до КПП "Брузги-Кузнєца" підійшла велика колона мігрантів. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

9 листопада Польща закрила в Кузні прикордонний перехід з Білоруссю через стрімкий наплив мігрантів.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів зуміли прорватися через білорусько-польський кордон і опинитися на території Польщі. Всіх нелегалів затримали.

Українські Національні Новини

Новини Світу