estoniya-v-oon-zasudila-agresinyu-rf-proti-ukrayini-i-gruziyi-ta-zaklikala-do-politiki-neviznannya

Естонія в ООН засудила агресію РФ проти України і Грузії, та закликала до політики невизнання

 • 15324 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Естонія засуджує агресію Російської Федерації проти України на Донбасі, незаконну анексію Криму і окупацію територій Грузії і закликає ООН дотримуватися політики невизнання. Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу на спеціальному засіданні на високому рівні за формулою Аррія по нагоди 75-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі, передає кореспондент УНН.

"Ще одним уроком Другої світової війни є одностайне чітке неприйняття незаконного застосування сили. Дух європейської безпеки, виражений в заключному Гельсінському акті і в Паризькій хартії, відкидає всі спроби створення або відтворення сфер впливу, оскільки це неминуче спричинить конфлікт", - заявив міністр.

Він підкреслив, що кожна держава має бути вільною вибирати свої власні заходи безпеки.

"І, на жаль, схоже, що не всі засвоїли цей урок. Ми засуджуємо триваючі порушення суверенітету і територіальної цілісності в Європі - агресію Російської Федерації проти України на Донбасі, незаконну анексію Криму і окупацію територій Грузії. Ми засуджуємо таке незаконне застосування сили, ми зобов'язані дотримуватися нашої політики невизнання", - заявив Рейнсалу.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що російська агресія проти України на сьогодні триває довше, ніж тривала Друга Світова війна.

Українські Національні Новини

Політика