estoniya-zaprosila-u-nimechchini-zgodu-na-postachannya-v-ukrayinu-kasetnikh-boyepripasiv

Естонія запросила у Німеччини згоду на постачання в Україну касетних боєприпасів

 • 991659 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Естонія має намір задовольнити прохання України щодо постачання касетних боєприпасів. Але для такої поставки потрібен дозвіл країни виробника — Німеччини. Про це повідомляє УНН з посиланням на видання ERR.

Деталі

Понад 100 країн світу приєдналися до конвенції про заборону та нерозповсюдження такого типу боєприпасів, але Естонія та Україна до них не входять. Касетні снаряди, що перебувають у розпорядженні Сил оборони, були свого часу закуплені в Німеччині, і для того, щоб передати їх Україні, необхідно заручитися згодою країни-виробника.

Цитата

"Естонія вирішила надати Україні артилерійські боєприпаси калібру 155 міліметрів. Говорити про деталі угод між збройними силами Естонії та України, зокрема, про кількість та номенклатуру боєприпасів, я не вважаю за необхідне. Якщо ми надамо Україні касетні боєприпаси, оскільки я не бачу тут вже зараз обидві сторони використовують на території України такі боєприпаси", – сказав міністр оборони Ханно Певкур підтвердив цю інформацію.

Касетні боєприпаси вважаються особливо небезпечними для цивільного населення, вже хоча б тому, що елементи, що не розірвалися, перетворюються по суті на міну і можуть убити або покалічити випадкових людей. Проте вже не раз було оприлюднено інформацію про використання таких снарядів російськими військами проти українців.

Нагадаємо

Німеччина планує до кінця березня поставити Україні бойові танки Leopard 2, заявив 26 січня міністр оборони Німеччини Борис Пісторіусю.

Українські Національні Новини

Війна