evakuatsiya-ukrayintsiv-z-urazhenogo-koronavirusom-ukhanya-zaplanovana-na-zavtra

Евакуація українців з ураженого коронавірусом Уханя запланована на завтра

 • 20588 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Евакуація українців з ураженого смертельним коронавірусом китайського міста Ухань запланована на завтра, 11 лютого, спеціальним чартерним рейсом до Києва. В Україні їх очікує обов’язковий 14-денний карантин. Про це УНН повідомляє з посиланням на оприлюднене у понеділок повідомлення посольства України у КНР.

"До уваги громадян України, які висловили намір евакуюватися з провінції Хубей в Україну! У зв’язку зі стрімким поширенням територією провінції Хубей небезпечного коронавірусу (2019-nCoV), урядом України прийнято рішення про евакуацію громадян України зі згаданої провінції, в якій запроваджено карантин, в Україну. З цією метою, Україною 11 лютого цього року планується спеціальний чартерний рейс за маршрутом: місто Київ - місто Ухань (КНР) - місто Київ", - йдеться у повідомленні.

У цьому зв’язку громадян України, яких на їхнє прохання включено до списку на евакуацію, у посольстві попросили:

  • Тримати напоготові свої паспортні документи України, документи, що надають право на перебування на території КНР, а також паспортні документи, свідоцтво про народження дітей віком до 18 років.
  • Залишатися на постійному зв’язку, тримати повністю готовими до тривалого використання свої засоби комунікації (мобільний телефон, планшет тощо), а також, по можливості, поповнити рахунок у т.ч. з урахуванням форс-мажорних ситуацій (надмірне використання інтернет-трафіку, можливість здійснення дзвінків у роумінгу чи в іншу країну).
  • Бути мобільними та готовими до переміщень, у тому числі нічних, мати у цьому зв’язку мінімально необхідний запас води, продуктів харчування та медикаментів (за необхідності).
  • Очікувати як на дзвінки посольства на мобільний телефон, так і на повідомлення в групі "Embassy – EVACUATION" мобільного додатку Wechat, повністю координувати свої дії з представниками посольства.

"Нагадуємо, що по поверненні в Україну на Вас очікує обов’язковий 14-денний карантин", - додали у посольстві.

Нагадаємо, станом на 4 лютого посольству України в КНР було відомо про 53 українських громадян, які виявили бажання бути евакуйованими.

Українські Національні Новини

Політика