evakuatsiya-z-afganistanu-ssha-prozvituvali-pro-82-tis-vivezenikh-lyudey

Евакуація з Афганістану: США прозвітували про 82 тис. вивезених людей

 • 26498 переглядiв

КИЇВ. 25 серпня. УНН. США з 14 серпня евакуювали і допомогли з евакуацією з Афганістану понад 82 тис. осіб. Про це повідомив заступник прессекретаря Білого дому Кріс Мігер, передає УНН.

Цитата:

"За останні 24 години з Кабула було евакуйовано близько 19 000 осіб. З 14 серпня США евакуювали і сприяли евакуації приблизно 82 300 осіб", - повідомив представник Білого дому у Twitter.

Що було раніше

Бойовики “Талібану” після 11-денного наступу 15 серпня без бою увійшли в Кабул і протягом декількох годин встановили повний контроль над афганською столицею. Президент Афганістану Ашраф Гані повідомив, що склав повноваження, щоб не допустити кровопролиття, і покинув країну. Західні країни евакуюють своїх громадян і співробітників.

Україна також евакуює громадян з Афганістану. МЗС повідомило, що три евакуаційні українські рейси загалом вивезли з Афганістану 256 людей. На території Афганістану продовжує залишатися близько 90 громадян України.

Тим часом, таліби заявили, що заборонять евакуацію з Кабула після 31 серпня. G7 вимагає від “Талібану” дозволити евакуації і після 31 серпня. А президент США Джо Байден вказав, що США намагатимуться завершити евакуацію всіх цивільних осіб - як американців, так і афганців - до спочатку наміченої дати, 31 серпня.

Українські Національні Новини

Новини Світу