evakuatsiyi-chastini-zhiteliv-izyuma-na-zimu-ne-uniknuti-miskrada

Евакуації частини жителів Ізюма на зиму не уникнути – міськрада

 • 117605 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Частині жителів Ізюма на Харківщині на зиму доведеться евакуюватися, адже є серйозні руйнування критичної інфраструктури. Про це повідомив заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

«Я думаю, що ми будемо працювати з міністерством, яке очолює пані Верещук. І я думаю, що це було ще до деокупації міста сказано, що частина Харківської області буде підлягати евакуації. І це цілий комплекс проблем. Якщо навіть буде світло, то звідкіля з'явиться в будинках і квартирах тепло? Тому що зруйнований газогін, газонапірні станції. Тим більше, що змерзлись системи теплопостачання, оскільки в березні було до 15 градусів морозу, а вода не була на той момент злита з систем», - розповів Мацокін.

Деталі

Він зазначив, що є звернення людей, які вже сьогодні говорять, що готові евакуюватися, тому що у них є діти.

«Є люди з інвалідністю. Тому я думаю, що цього не уникнути. Хоча будемо дивитись на реальну ситуацію і що нам вдасться зробити в досить невеликий термін, як налагодити електрику, газ, воду. Будемо дивитись на ситуацію, але евакуації не уникнути», - сказав Мацокін.

Доповнення

Мацокін повідомляв, що в Ізюмі на Харківщині 90% центральної частини міста і багатоповерхівок зруйновані повністю або частково, ситуація близька до апокаліптичної.

18 вересня міський голова Ізюму Валерій Марченко повідомляв, що в місті світло з'явиться максимум через два тижні, на відновлення газопостачання, особливо в багатоповерхівках, потрібно значно більше часу.

Українські Національні Новини

Суспільство