f-16-hotovi-u-razi-zahrozy-u-polshchi-vidreahuvaly-na-prolit-rakety-rf-ta-demarsh-rosiiskoho-posla

F-16 готові у разі загрози: у Польщі відреагували на проліт ракети рф та демарш російського посла

 • 29587 переглядiв

У Польщі відреагували на те, що російська ракета порушила польський повітряний простір. У країні попереджають, що винищувачі F-16 і системи протиракетної оборони Польщі приведені в бойову готовність на випадок подальших загроз, а також розкритикували відмову російського посла пояснити "ракетний" інцидент.

Голова Міноборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш повідомив відповідь щодо поведінки російського дипломата, який проігнорував запрошення до міністерства закордонних справ Польщі. Також керівник оборонного відомства Польщі зауважив, що у разі загрози, - польські та союзницькі пари F-16 будуть підняті у повітря, крім того готова протиракетна оборона.

Про це передає УНН із посиланням на Polsat News.

Деталі

Російський посол сергій андрєєв не прибув до МЗС Польщі, щоб пояснити інцидент з пролітом російської ракети над польською територією.

Ми не вперше маємо справу з порушеннями як закону, так і міжнародних стандартів.

заявив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш.

Він також повідомив, що польська влада прийматиме подальші рішення у зв'язку з поведінкою Андрєєва. 

За словами міністра оборони Польщі, наступних кроків можна очікувати найближчими днями. За його словами, рішення посла було "абсолютно неправильним" .

Також глава Міноборони Польщі підкреслив, що у разі загрози безпеці Польщі, "польські та союзницькі пари F-16 піднімаються та активується протиракетна та протиповітряна оборона".

Він наголосив, що у країні запровадили цілодобове чергування в оперативному центрі Міноборони, - там чергує весь апарат міністерства.

Нагадаємо

Російська крилата ракета Х-101 порушила польський повітряний простір на 39 секунд поблизу міста Оцердов 24 березня, що змусило Польщу посилити заходи безпеки і мобілізувати свої військово-повітряні сили.